ساخت دیتابیس دیاگرام کوئری پراسیجر در sql
قبل از ساخت دیتابیس باید نوع ورود به اس کیو ال را مشخص کنیم. در اینجا نوع ورود خود را با توجه به نوع نصب sql تنظیم و وارد میشویم.
ايجاد ساخت ديتابيس در sql
براي شروع كار با sql server ابتدا بايد يك بانك اطلاعاتي ايجاد كرد ( ساخت دیتابیس در sql ) براي اين منظور در پنل سمت چپ روي Database راست كليك كرده و گزينه Create New Database را انتخاب كنيد، در پنجره باز شده نام ديتابيس را وارد كنيد و ok را بزنيد.
پس از ساخت دیتابیس در sql باید آدرس فایلهای log و mdf را نیز تعیین کنید.
ايجاد ساخت جدول در sql
بعد از ساخت ديتابيس در sql شما بايد ببينيد به چه جدول هايي برای ساخت نياز داريد داده هاي شما در جدول ها ذخيره مي شوند و شما مي توانيد آنها را پردازش كنيد، داخل ديتابيس روي نام جدول(Tables) راست كليك كنيد و New Table را بزنيد يك تب ايجاد مي شود. اگر در هنگام ویرایش جداول خطا داشتید میتوانید از بخش تنظیمات آنرا اصلاح کنید.
در قسمت Column Name نام ستون و در قسمت Data Type نوع آن را تعريف مي كنيم و Allow Nulls براي اجازه خالي بودن فيلد مي باشد.
براي فيلد كليد(Primary Key) روي نام فيلد كليك راست و گزينه Set Primary Key را بزنيد.
ارتباط بين جدول ها(Diagram) در sql
اگربخواهيد اطلاعات خود را از چند جدول استخراج كنيد بايد بين جدول ها ارتباط برقرار كنيد، براي اينكه دو جدول بتوانند با هم ارتباط داشته باشند بايد شرايط زير را دارا باشند:
دو فيلدي كه مي خواهند با هم ارتباط داشته باشند
-
از يك نوع باشند(مثلا int)،
-
در يك جدول كليد اصلي و در جدول ديگر كليد خارجي باشد.
براي ايجاد ارتباط در ديتابيس DataBase Diagrams راست كليك كنيد و New Data Base Diagram را بزنيد و جدول هايي كه مي خواهيد را Add كنيد حالا براي ايجاد يك ارتباط فيلد كليد را با موس از يك جدول كشيده و روي فيلد هم نوع آن در جدول ديگر رها كنيد، يك پنجره باز مي شود كه نشان مي دهد فيلد مشترك در كدام جدول كليد اصلي و در كدام جدول كليد خارجي است دكمه ok را بزنيد در پنجره زيرين يك سري تنظيمات را در اختيار شما قرار مي دهد، يكي از اين تنظيمات INSERT And UPDATE Specification است كه در رابطه با نوع حذف و آپديت كردن سطرها تصميم مي گيرد، مثلا اگر كليد اصلي در جدول يك حذف شد در جدول دو كه به عنوان كليد خارجي است چه اتفاقي براي آن بيفتد كه چهار گزينه دارد:
-
No Action: يعني هيچ عملي انجام نده و همان مقداري كه قبلا بوده باشد.
-
Cascade: اين گزينه حذف آبشاري است، با انتخاب آن همه سطرهايي كه در جدول2 آن مقدار را دارند حذف يا آپديت مي شوند.
-
Set Null: مقدار فيلد را خالي مي گذارد.
Set Default: يك مقدار پيش فرض در فيلد قرار مي دهد.
ساخت استور پراسیجر storedProcedure در sql
برای ساخت استور پراسیجر storedProcedure در sql یا همان دستورات از برای کار با جداول دیتابیس sql باید ابتدا یک Query ایجاد کنید تا بتوانید استور پراسیجرها را ایجاد نمایید.
برای ساخت یک کوئری query در sql کافیست روی دیتابیس کلید کنید و new query را از منوی بالا بزنید وی یا بر روی دیتابیس کلیک راست کنید و گزینه query را انتخاب کنید:
اکنون میتوانید در زبانه کوئری query ایجاد شده در sql یک دستور بنویسید و نیز آنرا بعنوان یک پراسیجر در sql ذخیره کنید.
برای ساخت پراسیجر از الگوی زیر پیروی کنید:
(پارامترهای ورودی)نام پراسیجر create procedure
As
Begin
دستورات بدنه پراسیجر
End
مثال:برای شروع فرض کنید میخواهیم پراسیجری ایجاد کنیم که از جدول دانش آموزان مشخصات دانشجویی با یک کد مشخص را از ورودی پراسیجر دریافت کند و اطلاعات آنرا نمایش دهد.
نام آن پراسیجر را SelectAll و پارامتر ورودی را idStudent در نظر میگیریم.
اکنون برای ایجاد این پراسیجر در sql کد آنرا بشکل زیر مینویسیم:
Create Procedure SelectAll( @idStudent int)
As
Begin
select * from tblStudent where idStudent = @idStudent
End